Милиардерски син поема WWE

Ким Басин, Bloomberg

11:30 | 8 февруари 2023
Обновен: 13:27 | 8 февруари 2023
Преводач: Петя Кушева

Професионалната борба преминава през един от най-нестабилните си периоди. Един милиардерски син в Джаксънвил се опитва да се възползва от него.

Професионалната борба често е подигравана ка то долнопробно забавление. Но това е спорт с права за излъчване за милиарди долари, които са застрашени.

От 4г Тони Хан, син на собственика на Ягуарите Шахид Хан, ръководи бизнеса „Само елитна борба“.

Това е начинаещ съперник на лидера в индустрията World Wrestling Entertainment Inc. Използва собствена версия на предварително определен хаос и сюжетни линии от сапунени опери за забавление на тълпата в залата и по кабелната телевизия.

Хан е работил в спортната империя на баща си, но AEW е негово собствено бебе. Има принос във всеки детайл. Сценарии, декор, графичен дизайн, договори и резервации.

Големият залог на Хан е да ухажва заклетите фенове на борбата и зрители, които WWE не успя да задържи с повече бой и по-малко измами.

На шоуто на AEW има повече псувни по микрофона, пролята кръв и насилие отколкото при неговия конкурент.

Хан обмисля разширяване на AEW. Добавя още шоута, видео игра, а източник казва, че иска да започне и стрийминг телевизия.

Сделките за медийните права скоро ще изтекат и за двете, което ще доведе до война за наддаване за съдържание с борба.

Warner Brothers, Discovery, Fox и Comcast преди искаха част от всичко това, но сега Amazon и Netflix може да се заинтересуват.

Исторически е трудно да се привлекат възрастни фенове в професионалния кеч. Просто не разбират защо някой би гледал спорт с предварително уговорени победители.

Но дори и за тези, готови да се впуснат, бариерата за влизане е доста висока. Трябва да научите основите, как работи всичко това. Или просто да оставите недоверието си и да се преструвате, че всичко е реално.