Адани се опитва да възстанови доверието

Вони Куин, Bloomberg News

11:30 | 7 февруари 2023
Обновен: 14:19 | 7 февруари 2023
Преводач: Мария Попова

Милиардерът Гаутам Адани и семейството му са предплатили дългове гарантирани с акции на стойност 1,1 милиарда долара. От компанията казаха, че предварителното плащане ще освободи около 12 милиона акции по сделки на Адани. Адани се опитва да възстанови доверието във финансовото здраве на своя конгломерат след като атака от къс продавач изтри 118 милиарда долара от пазарната стойност и принуди основната компания да се откаже от продажба на акции.

Индийският парламент не заседава вече трети ден, докато опозицията се опитва да хвърли светлина върху връзките между премиера Нарендра Моди и Гаутам Адани. Основната опозиционна партия свика протест пред Life Insurance Corporation и State Bank of India, за да осветли рисковете за милиони малки инвеститори. Адани често е синхронизирал бизнеса си със стратегията за растеж на премиера.

South China Morning Post писа, че централни банкери от цял свят ще присъстват на среща в Хонконг следващия месец. Домакин на конференцията ще бъде  Hong Kong Monetary Authority, Банката за международни разплащания и Базелския комитет. Датите не са уточнени, но вестникът съобщава, че това ще е първата голяма финансова конференция в Хонконг след ковид пандемията.