Trip.com: Резервациите заваляха след отварянето

Джейн, за какво сте най-оптимистично настроени през 2023?

14:00 | 1 февруари 2023
Преводач: Петя Кушева

Говорихме за изходящите пътувания. Какво ще кажете за входящите пътувания? Знаем, че все още има карантина в Китай и някои ограничения все още са в сила. Как изглеждат входящите пътувания?

Страната отвори напълно на 8 януари, така че вече не се изисква карантина. Веднага след като новината беше обявена всички мои международни бизнес партньори, които са много радостни от това, започнаха да се обаждат и да се опитват да направят резервация по мейл, за да дойдат. Затова мисля, че бизнес пътниците ще бъдат първата вълна, но също така се надявам, че ще успеем да върнем и чуждестранните туристи обратно в Китай.

Колко скоро смятате, че ще стане?

Надявам се, че след като капацитетът на международните полети се възстанови ще можем да увеличим обема в Китай.

Джейн, за какво сте най-оптимистично настроени през 2023?

Много оптимистично съм настроена за 2023, защото толкова дълго страдахме поради ковид глобално и най-накрая светът е отворен. Всяка държава е свободна за пътуване. Много се радвам от потенциалните възможности. Затова ще работим много усилено с нашите глобални партньори, за да сме сигурни, че са готови да върнем клиентите от Китай, от Азия до техните дестинации.

Оценявате ли риска от глобално забавяне? Очакваме рецесия в Европа, а може би и в САЩ. И има шестдесет и пет процента вероятност от глобална рецесия. Как това може да се отрази на пътуванията?

Да, мисля, че китайските потребители, ако успеят да постигнат ръст на БВП от 10.5% би било много добре, за да компенсират рецесията в другите райони.

Второ, ако китайските потребители пътуват по света, това ще донесе възможности за работа, както и покупателна способност. Така че нашата мисия е да изпращаме хора в чужбина, за да приближим света по-близо до нас. Затова пътуването е много важно в трудни времена, за да можем да подобрим международния обмен и да насърчаваме световния бизнес.