Икономическото преобразяване на Индия

16:17 | 24 януари 2023
Преводач: Мария Попова

Оптимизмът  е завладял бизнес елита на Индия

Фалгуне Найар е основател и директор на Nykaa.

Nykaa е водещият индийски сайт за електронна търговия с разкрасяващи продукти. Компанията превръща Найар в най-богатата успяла жена в Индия. Тя залага на разрастващата се средна класа в страната.

"Nykaa е технологична платформа за потребители, която задоволява нуждите на Индия от разкрасяващи и модни продукти, но не само", казва Найар.

Индия ще е двигателят на петата световна експанзия през това десетилетие.

"Наистина сме доволни да видим как узрява индийският потребител и смятаме, че това се корени в увереността, която Индия придоби като важен участник в глобалната икономика и какво значи това за стремежите на младите индийци. Те искат да постигнат повече, изпитват страст към успеха и се надявам да получат възможност да направят повече и в крайна сметка това ще им донесе удовлетворение. Смятам, че от нас зависи да отговорим на нуждите на индийската младеж и се надявам тя да успее", казва Найар.

Корупцията и неравенството спират растежа на Индия. Правителството изразходва 20% от бюджета за капиталови инвестиции с надеждата да даде тласък на икономическото преобразяване на Индия.