Cisco не очаква нови трудности

Чък Робинс, директор на Cisco

18:30 | 23 януари 2023
Преводач: Силвия Грозева

Много се говори дали има забавяне на икономиката или това е рецесия. Какво забелязвате вие?
 

Ние не сме в тип период. Темата тук изглежда отразява това. Шегувам се, че всеки път, щом някой от нас излезе по телевизията, се чудим дали няма рецесия. Но ако не си по телевизията, никой не говори за това.

Така че смятам, че има оптимизъм, доста голям, с който хората дойдоха в Давос. Ясно е, че има слаби места, и ще има такива. Всички финансови директори говорят как вярвам в лека рецесия по някое време тази година.

Но според мнозина минахме през доста кризи и усещаме, че нещо се задава. Но каквото и да е то, ще го преодолеем. Ще изплуваме от другата страна.

Вашият бизнес готви ли се за рецесия? Вашата компания работи в услугите, които трябва да инвестират в хардуер и софтуер.

Не сме напълно неуязвими, но днес клиентите ни виждат нуждата от тези инвестиции по друг начин в сравнение с преди 10-15г. Ако гледаме минали кризи, бизнесът прехвърли етапа на трудностите и не очакваме нови. Смятаме, че пандемията показа силата на технологиите на всеки директор и държавен глава по света. Те знаят каква сила са.

Стартираха проекти за устойчивост, свързаност на индустриалните системи за подобряване на ефективността им и това помогна да се задвижат проекти за по-ефективно взаимодействие с клиентите. Мисля, че това са твърде стратегически въпроси.

Наскоро имаше проучване на директори и почти половината запитани казаха, че ИТ ще е последното нещо, на което ще спрат парите.