Hilton: Бизнес пътуванията, срещите и събитията се връщат по-бързо отпреди

Крис Насета, президент и главен изпълнителен директор, Hilton

20:00 | 2 декември 2022
Преводач: Петя Кушева

Имате достъп до много данни за навиците и предпочитанията на потребителите. Как се поддържа търсенето, особено при пътуването за развлечение? И можете ли да достигнете нивото от миналото, предвид това, което видяхме от централните банки?

Търсенето на пътуванията се задържа наистина добре. Със сигурност свободното време е много силно. Всъщност, когато бях на сцената и някой използва думите „пътуване за отмъщение“. Това се случва там, където хората имат разполагаем доход за пътуване. И предвид след ковид, те наистина искат да се измъкнат и да видят света. Така не открихме намаляване на търсенето на пътуване в свободното време.

Но по-важното, за което не се говори достатъчно, а то бе по-голямата част от нашия бизнес преди ковид и остава и сега, са бизнес пътуванията, срещите и събитията. Аз съм тук, в Саудитска Арабия, в Рияд. 3800 души за записани на срещата на Световния съвет по туризъм и пътуване. Това нямаше да се случи преди две години. Бизнес пътуванията в световен мащаб се завръщат много бързо, както и срещите и събитията. Има огромно количество натрупано търсене и в двете категории пътувания.