Мъск обеща да не съкращава 75% от персонала

Ед Лъдлоу, Bloomberg

12:35 | 27 октомври 2022
Обновен: 12:35 | 28 октомври 2022
Преводач: Петя Кушева

В сряда Илън Мъск влезе в офисите на Туитър и цял следобед се среща със служителите. Много въпроси му бяха зададени. Един от тях бе по повод съобщението на Вашингтон поуст, че ще съкрати 75% от персонала. Източниците ни казват, че е отрекъл, че ще съкрати 75% от работната сила на Тwitter.

Казал е, че не знае откъде е дошла тази цифра, но много хора от Twitter твърдят, че не е отрекъл изрично съкращенията по принцип. Наред с това предстои обща среща този петък на Илън Мъск и персонала на компанията и въпросите ще продължат.

Както може би сте видели във видеото, той влиза в офиса с кухненска мивка в ръце и шегата му в Twitter бе по този повод. Искаше да каже, че е в централата на Twitter преди приключване на сделката и в мивката трябва да измие всички съмнения.

Как ще отвърне Twitter на Илън Мъск? Очевидно той влиза по този драматичен начин с кухненската мивка. Ако не отрича съкращението на работни места, какви проблеми може да срещне той или компанията през следващите няколко месеца?

През последните дни съобщихме, че хората са доста деморализирани в офисите на Twitter в Сан Франциско, в Ню Йорк и Лондон. Има голяма несигурност.

Има много „безсмислени заседания“, според определението на хора от компанията, на които се обсъждат бъдещи проекти и се планират срещи, но не се знае какво ще стане с компанията. И въпреки това Илън Мъск е доста подробен с плановете си за Twitter.

Иска да се заеме с алгоритъма, с ботовете на платформата, да продължи да експериментира с бутона за редактиране.

Да преразгледа политиките за забрана на достъп до платформата.

Ситуациите на временно ограничаване на достъпа.

Но иска и да види как ще споделя успехите на своите компании Tesla и SpaceX. Да подобри инженерната база, да я направи по-ефективна и предимно как работи Twitter от хардуеърна и инженерна перспектива.

Очакваме промени, но важното е, че в момента Twitter има 7500 служители. 75% би било сериозно съкращение на работната ръка и ще останат около 2 хиляди. Хората в офиса в Сан Франциско са нещастни и тревожни. Но сега са малко по-обнадеждени, че няма толкова много хора да си загубят работата.