Autonomy поръча електромобили за $1.2 млрд от Tesla, GM, Ford

Скот Пейнтър, основател и директор на Autonomy

15:53 | 10 август 2022
Преводач: Силвия Грозева

Какво правите по-различно в сравнение с останалите компании за коли под наем?

Рентакар компаниите ще ви вземат повече пари. Това първо. Това е добро решение, ако ви трябва кола за няколко дни в чужд град. Но гъвкавият достъп до мобилност означава да не правите дългове. Да е по-лесно, по-евтино и по-бързо.

Ние смятаме, че една от големите бариери за масовото навлизане на електромобилите е тяхната достъпност.

Средната вноска днес в Америка е 650 долара. Ние имаме продукти, които позволяват още утре да подкарате Tesla Model 3 за 490 долара на месец.

Разкажете ни за партньорствата си. Знаем, че давате под наем коли на Tesla, но работите и за увеличение на предлагането на други коли. Какви възможности имате?

Работим в Калифорния от началото на годината и доказахме, че бизнесът работи. Създадохме много силно търсене. Сега се разширяваме с Model Y и днес обявихме поръчка за 23000 коли от 17 различни производители.

Наистина разрастваме предлагането, за да предоставим на клиента повече избор. Ще предлагаме всякакви електромобили – от начално ниво като евтиния Bolt, чак до Hammer, който ще ви струва повече, все електромобили.

Поръчахме коли от Tesla, General Motors, Ford, всички производители, които правят електромобили. Сега е много вълнуващо да си потребител, защото в следващите 12 до 18 месеца ще имаш голям избор.

Очакваме поръчката ни за 23000 коли да бъде изпълнена по различен начин от всеки производител.

Първата ни стъпка е да направим поръчката. Да говорим с всеки производител за техния график на производство, кога бихме могли да очакваме доставки.

Мислим, че най-големият ни клиент, т.е. най-голямата ни поръчка, Tesla, да започне да се изпълнява веднага. Поръчахме 8300 коли само от Tesla.

Как финансирате всички тези поръчки? Рентакар компаниите са труден бизнес.

Вярваме, че притежаването на електромобил е добър актив в момента. В момента има структурен недостиг на електромобили. Просто не са произведени достатъчно.

Заводите, които правят такива коли са на по 3г. Затова ние следим какво се произвежда, какво влиза в производство, съобщенията на всеки бизнес, който обявява, че ще прави електромобили.

Ford, General Motors, Volkswagen казаха, че ще правят и електрически коли. И след това, че ще правят само електромобили.

До 2026г Ford ще бъде изцяло електрически.

До 2030г General Motors ще прави само електромобили.

Когато тези производства заработят и когато тези продукти бъдат предложени на потребителите, чрез Autonomy също ще им бъде предоставен достъп до тях.

Ние не ви продаваме кола. Не ви даваме пари на заем. Това е месечна оферта.

Това означава много по-малък ангажимент. Услугата не се регистрира като дълг. Това ви дава възможност да вземате кредити. И като цяло е наистина модерна услуга, която е 100% дигитална.

Не правите нищо офлайн. Няма преговаряне. Всичко се прави по меню.