Как да се справим с хаоса в летните пътувания, част 2

Сара Нелсън, председател на асоциацията на стюардесите CWA

17:54 | 4 юли 2022
Преводач: Петя Кушева

Чудя се когато има сцена, стюардесите искат ли другите пътници да се намесват или това усложнява още повече нещата?

Когато има инцидент на борда наистина е много важно да се включат другите членове на екипажа възможно най-скоро. Обучени сме да постигаме де-ескалация и предпочитаме да не се намесвате, освен ако няма непосредствена опасност някой да бъде наранен. Просто привлечете вниманието ни.

Какви препоръки бихте дали на пътниците, за да оцелеят през летния сезон на пътуванията?

Наистина е важно да се разбере, че повечето самолети ще са претъпкани. Така че, когато приготвяте багажа си те забравяйте, че ако сте от последните качили се на борда пътници, е възможно чантата ви да бъде чекирана.

Подгответе се психически за това. Носете със себе си основни неща за оцеляване. 

Можете да носите празна бутилка за вода, която да напълните като минете проверката, защото може да не успеете да преминете навреме и да си купите.

Носете си протеинов десерт, който можете да изядете, ако има закъснение и е трудно да намерите храна на летището или в самолета. И си носете слушалки и изтеглете приложението на авиокомпанията, защото голяма част от забавленията им са чрез приложението, както и информацията за това какво става с полета.

Така че бъдете подготвени и наясно с това какво става. Забавлявайте се и може би също така дремнете, ако имате нужда да се откъснете в своя малък свят в самолета.