Credit Suisse ще се развива в Хонконг, Сингапур, свива разходите

Патрик Уинтърс, Bloomberg

14:20 | 28 юни 2022
Преводач: Силвия Грозева

Credit Suisse обещава да развива още повече бизнеса с богати клиенти и да намали разходите, да въведе технологии, а в момента е в центъра на скандал с пране на пари и бе осъдена. Това е историческо решение. Да научим повече от Патрик. Дълбоко пропадане, 600 млн швейцарски франка намаление на разходите и сега ще се насочат към Хонконг и Сингапур? Не е много радикално, нали?

Някои може да решат, че Credit Suisse може да се наложи да предприеме още няколко радикални мерки.

Те според мен трябва да погледнат към три основни приоритета.

Да, намаляване на разходите. Трябва да овладее и потока лоши новини. Но най-важното е да покаже, че може да рестартира ръста и управлението на активи.

При пазарите в сегашната ситуация, вече забелязваме, че акциите в Китай спадат и май в света се задава рецесия. Така че няма да е лесна задача.

В началото на месеца имахме предупреждение от Credit Suisse. Някои от целите, които посочват са намалението на разходите и ръст на обемите кредитиране във високия сегмент на едноцифрените числа до 2024г. Колко трудно ще им бъде да постигнат тези неща?

Не вярвам да си поставят невъзможни цели. Но всяка банка, която в момента си поставя цели го прави на сляпо, защото никой не знае накъде ще се люшнат  пазарите.

За голям мениджър на активи, каквато е тази банка, те те зависят от това. Затова това определя колко пари ще управлява и колко ще спечели от тях.