IMAX разчита на технологиите си в Китай, част 1

Джим Атанасополус, директор на IMAX Китай

14:00 | 4 март 2022
Преводач: Кирил Петков

Устойчиви ли са тези числа? Можете ли да използвате инерцията си в Китай?

Без съмнение. Благодаря за поканата. Скочихме с над 116% спрямо миналата година в приходите, благодарение на ръста на боксофиса на филмите на местни езици.

Пазарният ни дял за определени филми също се възстанови до препандемични нива. Театрите ни са отворени. Имаме все повече съдържание с все по-големи бюджети, съдържание, подхождащо на IMAX. Очакваме да се възползваме от това в бъдеще и възнамеряваме да го направим. Позитивно сме настроени за 2022 г. и по-далечното бъдеще. Има изгледи 2022 г. да е добра година за филми както от Холивуд така и на местни езици.

Изглежда има рискове, защото всичко това става на фона на повишение на напрежението между САЩ и Китай. Получихте само няколко слота за премиери в Китай. Само два за годината.

2021 г. бе уникална по редица причини свързани с холивудските филми, излизащи в Китай. Въпреки това Китай е най-големият боксофис пазар по цял свят. Стратегията, на която наблягаме още повече са филмите на местни езици.

"Битката на Чозин" и "Детектив Чайнатаун" бяха два от най-печелившите ни филми.

"Чозин" всъщност бе най-печелившият филм в историята ни, а "Детектив Чайнатаун" бе много популярен миналата китайска нова година.

Ще продължим да обръщаме внимание на тези филми на местни езици, ще влагаме бранда си в тях чрез ползването на IMAX камери или IMAX съотношението на екрана. Китайският пазар очевидно обича филми на местен език.

Но въпреки това филмите на Холивуд са обещаващи и очакваме да се възползваме от тях когато излязат. Много от тях са доказан успех в Китай, било Аватар. Наскоро бяха обявени дати за "Doctor Strange", „Батман“ и "Uncharted" през март.

Очаквам 2022 г. да е добра година.

Имаме Холивуд, който винаги се справя прекрасно, и филми на местни езици с все по-добро приемане. С нетърпение очакваме следващите години.