IMAX разчита на технологиите си в Китай, част 3

Джим Атанасополус, директор на IMAX Китай

14:00 | 4 март 2022
Преводач: Кирил Петков

Наблюдаваме голяма смяна на поколението, младите преминаха към стрийминг и видеоигри. Как се подготвяте за бъдещето? Как гарантирате, че ще останете в полезрението на бъдещото поколение?

Много от тези елементи са до някаква степен маловажни. Когато хората решат да напуснат дома си или да свалят телефона си, те го правят в търсене на уникално преживяване.

А гледането на филм в нашите кина е неповторимо събитие. Хората правят тези решения и избират нашите кина. Особено в Китай потреблението на съдържание е и социално събитие. Приятно е да гледате филм с други хора.

Но разглеждаме известен брой възможности за разширяване на сферата ни на развлечения. IMAX е компания за развлечения.

Били сме част от всякакви събития, навлизали сме в музиката, в потребителските електронни стоки. Разполагаме с много възможности, но в момента приоритетите на IMAX Китай се различават.

Излизат блокбъстъри, които хората искат да видят в IMAX и за което са готови да платят.

Не могат да получат същото обслужване у дома си.

Говорихте за растеж. Намирате ли работна ръка? Социалният дебат се насочи към недостига на работна ръка и нуждата от увеличаване на заплатите. Каква е вашата гледна точка?

Възнамеряваме да продължим да се разширяваме, така че следим как тези нужди ще повлияят бизнеса ни. За момента не сме сериозно пострадали от недостига на работна ръка, защото бизнесът ни се основава на активи.

Не сме били повлияни и се влияем от търсенето на работна ръка или увеличаването на заплатите. Продължаваме да търсим възможности за ръст. За нас работят прекрасни хора. Ще продължим да работим за растежа на компанията докато разглеждаме други инициативи.

Този регион ни предлага прекрасни служители. С нетърпение очакваме да се възползваме от това.