Какви се промени очаквате в икономиката

19:00 | 23 ноември 2021
Обновен: 20:57 | 23 ноември 2021
Преводач: Мария Попова
Какви се промени очаквате в икономиката

Попитахме някои от членовете на Bloomberg New Economy Forum, които не можаха да присъстват в Сингапур, кое е онова нещо, което трябва да се промени след пандемията.

Гита Гопинат, главен икономист на МВФ: По-малко от 2% от населението на страните с нисък доход е напълно ваксинирано. И това е неприемливо.

Страйв Масияйва, директор и основател на Econet Global: Ние трябва да изградим наши собствени производствени мощности за ваксини и да не разчитаме на производствата, които съществуват в други държави. Те се погрижиха първо за своите народи. За нас не остана нищо.

Аурелия Нгуйен, управляващ директор на COVAX: Следващият път не можем да си позволим да губим ценно време, за да създадем нов механизъм и да набираме средства, за да имаме глобална и равнопоставена реакция.

Лорънс Тубиана, гл. изп. директор на European Climate Foundation: Промяната трябва да започне сега. Ковид ни разкри настоящия парадокс на глобалния ред с неговите търговски потоци, вериги на доставки, които се възстановяват и въпреки това жизненоважни доставки като ваксините бяха крайно политизирани и продължават да са.

Стивън Саад, гл. изп. директор на Aspen Pharmacare: Бяха положени усилия, но ние разчитаме на вноса на ваксини и няма достатъчно ваксини. Нуждаем се от международни агенции, които да подкрепят плановете за достъпност.

Джини Ромети, бивш директор на IBM: Това, което правим днес ще формира успеха на всички бъдещи поколения. Трябва да направим едно важно нещо – да преосмислим подхода си към наемането на служители в компаниите си. Защото това не е равнопоставено възстановяване.

Майкъл Дукерис, гл. изп. директор на Anheuser-Busch INBEV: Определено вярвам, че бизнесът си остава реална сила. И трябва да работим днес.