Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Успешният бизнес е този, който започва на ръба

Невен Дилков, основател на Neterra, „Бизнес среща“, 10.04.2019 г.

21:30 | 10 април 2019
Невен Дилков, „Бизнес среща“, 10.04.2019 г.
Невен Дилков, „Бизнес среща“, 10.04.2019 г.

Питали ли сте се някога какво дава най-голям шанс за успех на една нова бизнес идея? Според Невен Дилков, основателя на Neterra, това е онзи бизнес, чиято идея не използва нито повече, нито по-малко от нужния ѝ ресурс. Но, колкото и любопитна да е тази мисъл, тя е само една малка част от интересния разговор на бизнесмена с водещата на „Бизнес среща“ Таня Кръстев.

„Как разпознавам кога един бизнес е добър или губещ ли? Когато бизнесът се намира на ръба, значи той е добър. Ако идеята е прекалено оптимистична, бизнесът едва ли има особен потенциал. Добрият бизнес се справя с точно толкова ресурси, от колкото има нужда. Нито повече, нито по-малко“.

Друга интересна тема е за мрежовата неутралност. Според госта тя е в основата на познатия ни интернет, но в нашето съвремие се използва с прекалено користни цели.

„Мрежова неутралност е нещо, което е в основата на глобалния интернет. Това е една от малкото сили, които успяха да променят света по един положителен начин. Жалкото е, че в последното време се използва за манипулация на общественото мнение. Единственият начин да се реши проблемът е чрез образование“.

Neterra е компанията, която поставя поредица от основи в родния бизнес. Тя води началото си от драматичния период в страната ни през 1996 г.

За да разберете защо основателят на компанията решава, че мястото му е в България, а не в САЩ или Китай, и какви успешни методи на работа прилага в своите идеи, изгледайте целия епизод на предаването.