Федерален съдия заяви, че е склонен да подкрепи искането на Epic Games срещу Apple

Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 25.08.2020

12:24 | 25 август 2020
Обновен: 12:29 | 25 август 2020
Автор: Хюлия Айваз

Федерален съдия заяви, че е „склонен“ да гарантира искането на Epic Games да блокира хода на Apple по спирането на акаунтите за разработчици на създателя на “Fortnite”. Освен това обяви, че не вижда „никаква конкуренция“ на App Store на iPhon. Това заяви Eлена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"Антитръстовото дело, което Epic заведе срещу Apple по-рано този месец, и съпътстващата кампания в социалните мрежи се превърнаха в най-голямото предизвикателство за бизнеса на Apple с App Store".

Кирилова посочи, че разработчикът на популярната игра „Fortnite” обвинява компанията на Тим Кук, че има антиконкурентно поведение и се възползва от доминантната си позиция на пазара на мобилни приложения за iPhone.

"По време на изслушването съдия Ивон Гонзалес Роджърс заяви, че е разгледала искането на Epic от две гледни точки. Една от тях включва щетите върху стотици други игри, които могат да бъдат засегнати, ако Epic Games не може да продължи да поддържа своя софтуер "Unreal Engine", защото Apple е спряла всички договори с разработчици на компанията".

Целия коментар вижте във видеото.