Deutsche Bank и Google започват стратегическо сътрудничество

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 08.07.2020

11:09 | 8 юли 2020
Обновен: 11:46 | 8 юли 2020
Автор: Стефимир Гроздев
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Най-голямата частна германска банка Deutsche Bank влиза в стратегическо партньорство с американския технологичен концерн Google за обновяване на своите IT системи в облакa и за съвместно проектиране на „технологични“ финансови продукти.Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Двете компании са подписали писмо за намерение, което би довело до многогодишен договор. Германската банка се надява да генерира печалба от над един милиард евро в рамките на следващите 10 години благодарение на партньорството".

Попов посочи, че с Google Cloud частните и крайните клиенти следва да получават нови, дигитални продукти и услуги, които трябва да улеснят и подобрят диалога с банката. "Тук роля се очаква да играе и изкуственият интелект и оценката на големи количества данни", допълни той.

"От февруари банката е поканила редица технологични партньори за започване на евентуално сътрудничество. Със своите облачни приложения Google трябва да помогне и за решаването на общите IT проблеми, с които банката се сблъсква от години".

"Deutsche Bank се мъчи от години да модернизира разрушената си IT архитектура, която в миналото многократно предизвикваше негодуванието сред клиентите", припомня главният редактор на Investor.bg.

Гледайте целия технологичен коментар във видеото.