Британският паунд поевтинява до нивата от януари

Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, "В развитие", 29.09.2021

14:43 | 29 септември 2021
Автор: Александра Попова

Европейските акции се повишават, след като отскочиха от двумесечното дъно и инвеститорите се върнаха към рисковите активи след понижение на пика на доходността при облигациите. Индексът Stoxx 600 се повишава с 1.1% и всички сектори са в зелено. Това каза пазарният анализатор Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

"Вчера технологичните акции се възстановиха от най-големите си загуби и днес бяха сред най-големите печеливши".

От думите на пазарния анализатор стана ясно, че производителят на полупроводници ASM International е записал най-големия ръст в индекса след позитивни коментари от анализаторите за перспективите им за ръст. Акцията поскъпва с 6.3%.

"Британската Next повежда ръстовете при търговците на дребно, след като повиши прогнозата за печалба. Американските фючърси се повишават и показват признаци на възстановяване от разпродажбите във вторник".

Енергийните акции са под натиск. Петролът бележи след данни за ръст на запасите в САЩ. Сега Брент е над $78, а вчера беше $80 за барел. Британският паунд се понижи до дъната от януари, каза още Анджела Фелисиано.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.