Слаби отчети и опасения от нови мерки оцветиха в червено европейските борси

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 15.10.2020

13:39 | 15 октомври 2020
Обновен: 15:28 | 15 октомври 2020
Автор: Николета Рилска

Европейските акции поевтиняват днес на фона на разочароващи корпоративни отчети и въвеждането на по-строги мерки в някои от най-големите градове в региона. Инвеститорите се тревожат относно перспективите за нови стимули в САЩ преди президентските избори през следващия месец. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Индексът Stoxx 600 се понижава с над 2% и се насочва към най-големия си спад от три седмици насам... Индексите на всички основи пазари в Европа са на червена територия, като германският Dax е сред най-слабо представящите се с понижение от 2,9%”.

Потс отбеляза, че акциите на Roche Holding поевтиняват, след като продажбите на компанията не отговориха на очакванията.

“Лекият суров петрол се търгува за около 41 долара за барел в Ню Йорк”, каза още пазарният анализатор. Той добави, че настроенията на петролните пазари се подобряват през тази седмица след положителни новини за потреблението в Азия, но възможността за нови сурови ограничения в някои части на Европа подхранва опасенията относно търсенето.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото