Европейските пазари не реагираха на думите на Драги

Пазарен коментар на Юан Потс, 22.04.2016

14:00 | 22 април 2016
Обновен: 18:42 | 22 април 2016
Автор: Кирил Петков
Юън Потс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Юън Потс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Марио Драги отговори на критиците на своята парична политика, но пазарите в Европа не реагираха много, като завършиха деня малко по-надолу. Това каза Юън Потс от Bloomberg, Лондон в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. "Петък изглежда като по-слаб ден. Stoxx 600 спадна още от 3 месечния връх, който достигна по-рано през седмицата. Всички основни пазари на акции в Европа са на червено, като всеки сектор от Stoxx 600 е надолу".

Автопроизводителите се представят най-зле, като Daimler и Volkswagen са сред най-зле представящите се. На валутните пазари, възможността за повече парични облекчения в Япония накара йената да спадне с 1% спрямо долара. Японската централна банка каза, че обмисля да плати на финансовите институции да заемат пари, опитвайки се да раздвижи японската икономика, каза анализаторът.

"Във Великобритания, паундът е нагоре, спрямо еврото за шести пореден ден. Насочила се е към най-дългата си печеливша серия от 10 месеца. Трейдърите се вглеждат в анкетите за Brexit преди вота за продължаващото членство на страната в ЕС в края на юни. Според последните проучвания на Number Cruncher Politics възможността за напускане на ЕС е спаднала до 20%".

Чуйте целия коментар: