Очаква се поскъпване на азиатските акции

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 31.10.2018

08:01 | 31 октомври 2018
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Азиатските акции се очаква да разширят печалбите от вторник в края на наказателния октомври, твърди Софи КамарудинBloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещи Живка Попатанасова и Христо Николов.

"Акциите в Токио са с по-добри резултати благодарение на силните резултати от компании като Sony и Honda, тъй като инвеститорите пренебрегнаха по-големия спад в индустриалната продукция. Индексът Kospi също набира скорост, въпреки че фабричната продукция спада най-много за 9 години през септември", съобщава Камарудин.

Австралийските акции се понижаха и австралийският долар е подложен на натиск, след като индексът на потребителските цени CPI за третото тримесечие беше по-мек от очакванията, а производственият PMI индекс в Китай се понижи до повече от 2 години, допълва пазарният коментатор.

Въпреки това китайските акции напредват, споменава Софи Камарудин. "И тук в Хонконг индексът Hang Seng е поведен по-нагоре от технологични имена и имената на компаниите за здравеопазване", обобщава тя.