UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автор и водещ: Елена Кирилова

Български стартъп създава онлайн финансов хипермаркет

Валентин Гълъбов, бизнес ангел, Update, 21.03.2021

20:03 | 21 март 2021
Автор: Александра Попова

Стартъпът CREDiPort предлага на българския пазар финансов хипермаркет в дигитална среда. Това заяви Валентин Гълъбов, бизнес ангел, който подкрепя компанията, в предаването „Update“ с водещ Елена Кирилова.

"Компанията се състои от млади хора, които бяха натрупали достатъчно опит във финансовата сфера и чрез своята работа те осигуряват прозрачност, достъпност и печелене на време чрез ползване на различни финансови услуги онлайн".

"Вече се смята за отживелица да ходиш до офисите на всяка една институция за извършването на финансови услуги вместо да използваш услугата онлайн", каза Валентин Гълъбов. 

"CREDiPort е един стартъп, който започна като инициатива преди две години. Идеята зад него е да се реализира общ портал за финансови услуги. Първоначалната идея беше да се започне с кредитни и застрахователни услуги. След това се добави и пенсионното осигуряване. Тепърва ще се добавят нови услуги, свързани с финансовия сектор".

По думите на Валентин Гълъбов хората обикновено са свикнали да търсят финансовите услуги в офисите на финансовите институции. "Целта ни беше да създадем едно пространство, където хората да не обикалят от един офис в друг", допълва още гостът.

"Бързината, с която можем да работим и съкращаването на времето бяха главните причини, за да подкрепя стартъпа. Виждам в него възможността да се създаде рационално място, където хората да имат директен достъп до финансово обслужване без да губят излишно време".

"За да стартира инициативата, трябва да се превлекат венчър фондове, които биха могли да помогнат с инвестицията, за да се развие идеята като мащаб. Все още не сме започнали преговори с венчър фондове, тъй като сме в сферата, в която проектът още се развива", добави Гълъбов. 

"Най-големите предизвикателства през последните две години бяха свързани с това да убедим доставчиците на тези услуги да участват. Втората трудност беше свързана с образоването на хоратата, че финансовите услуги може да се използват онлайн".

Цялото предаване гледайте във видеото.

Всички гости на предаването Update гледайте тук.