UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Банов: Наричат Мъск "Св. Илон от Мъск", той е маркетингов гений

Васил Банов, председател на Асоциацията на трейдърите в България, UpDate, 15.02.2020

20:00 | 15 февруари 2020
Васил Банов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Васил Банов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ситуацията при Tesla е много интересна. Започват да наричат Илон Мъск "Св. Илон от Мъск". Той буквално е като маркетингов гений, използва тактики непрекъснато да държи някакъв хайп около Tesla. В щатите за най-младото поколение Tesla е нещо изключително важно за тях и те го възприемат като ценност, заедно с Iphone, например. Аз не изключвам акциите да стигнат и по-високи стойности. Това каза Васил Банов, председател на Асоциацията на трейдърите в България, в предаването UpDate с водещ Бойчо Попов

"За мен лично това не е обоснована инвестиция", посочи той. 

По думите му другото, заради което Tesla се харесва много, е заради това, което прави за глобалния климат. 

Според него това рали на акциите не може да трае много дълго време - "всеки иска да бъде част от тази нова компания", смята експертът. 

"Tesla не е като биткойн - прогнозите на анализаторите са, че приходите ще продължават да се увеличават". 

Той прогнозира, че разпространението на коронавируса в Китай ще даде отражение и при Tesla, и при останалите производители. 

За големите технологични компании и в частност Facebook председателят на Асоциацията на трейдърите заяви, че при тях ситуацията е най-неясна. 

"Идват избори в САЩ и те предприеха мерки да не се повтарят скандалите за манипулация на вота, те забраниха и много реклами. Самата компания твърди, че е в ситуация на изчакване", каза той. 

Гледайте целия разговор във видеото