UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автор и водещ: Елена Кирилова

Онлайн резервация на час при лекар - възможна с българско приложение

Явор Йорданов, Слав Начев и Цветан Райков, основатели на Easydoc в UpDate, 25.11.2018

20:00 | 25 ноември 2018
Автор: Кирил Петков
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Пазарът в момента в индустрията на грижата за здравето е много горещ и онлайн резервациите не са нещо ново, но са сравнително нов пазар. Това каза Явор Йорданов, съосновател на Easydoc в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Елена Кирилова. 

Явор Йорданов, Слав Начев и Цветан Райков са създателите на  Easydoc - нова онлайн платформа, която помага за намирането на медицински специалисти и запазването на часове при тях по по-бърз и удобен начин. 

Продуктът може да се използва, както от лекари, така и от пациенти, обясниха основателите.

"Приложението може да се инсталира безплатно и чрез него да се търси лекар по всяко време на денонощието".

След като бъде избран по различни критерии специалистът, хората си избират час, който е най-удобен, допълниха новаторите. "В деня на прегледа пациентът получава напомняне за прегледа, което е много важно за голяма част от лекарите, защото редуцира неявяването на пациентите, което е доста голям проблем".

Лекарите пък получават много добре изглеждащ дигитален график, който също е уеб базиран и може в движение да бъде следен. Когато пациент запази час през платформата, те също получават информация за това чрез платформата, допълниха предприемачите.

Как се заражда идеята? Каква е добавената стойност, която предлага приложението? Как стартъпът се е справил с финансирането на идеята? Кога се планира разширяване на броя на служителите? 

Отговорите вижте във видеото с цялото предаване.