Кой буди България за нови знания и умения

Д-р Султанка Петрова, зам.-министър в МТСП, и Пламен Попов, основател на Аз събуждам България, Boom&Bust, 03.09.2017

21:35 | 3 септември 2017
Автор: Investor.bg
Д-р Султанка Петрова, зам.-министър в МТСП, и Пламен Попов, основател на Аз събуждам България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Д-р Султанка Петрова, зам.-министър в МТСП, и Пламен Попов, основател на Аз събуждам България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Проектът "Аз събуждам България" има за цел да насърчи неформалното образование и социалното предприемачество, да предостави умения на хората, с които биха могли да си спечелят допълнителни доходи. 

Това коментираха зам.-министърът в Министерство на труда и социалната политика (МТСП) Д-р Султанка Петрова и основателят на проекта "Аз събуждам България" Пламен Попов в ефира на Boom&Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. 

"Най-големият вредител на стартиращия бизнес са всъщност парите и началния капитал", коментира Попов, обяснявайки защо липсата на финансиране не е пречка за стартирането на бизнес. "Ако бизнесът е стигнал етап за развитие, това означава, че той дава стойност на пазара, има търсене и инвеститорите идват много лесно", допълни експертът.  

"Веригата, която сме създали е изключително здрава", посочи д-р Петрова, отбелязвайки, че в кампанията участва и фирма, която ще предложи работни места за хората, които ще бъдат обучени. 

Вижте повече във видеото!