Историческата памет като начин за правене на бизнес

Ивелин Михайлов, изп. директор и създател на Исторически парк, Boom&Bust, 27.08.2017

21:30 | 27 август 2017
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Туристическият бранш в световен мащаб разполага с огромен потенциал. В България се нуждаем от средства, от бизнеси, създаващи нови работни места. Свободната работната ръка обаче е неквалифицирана. И именно културния туризъм може да я оползотвори, като използва тези хора, не разполагащи с особено образование.

Това коментира в Boom&Bust с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров изпълнителният директор и създател на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов.

„Исторически парк“ представлява нов атракцион в туризма и по-точно в културния такъв. Целта ни беше да създадем един проект, който да бъде добър и за инвеститорите, и за самото население, като създава много работни места“, посочи госта в студиото.

„Историята е нещо, което имаме като даденост, която до момента не е била развивана. Например Съединените щати, които нямат много дълга история, създават образи на герои като Капитан Америка, от които Холивуд прави милиони. Ние обаче имаме реални герои, които никога не сме експлоатирали. Това, което ни хрумна, че можем да ги покажем на света в един подходящ формат“, каза още той.

Какво представлява точно проекта? Мащабен проект за комплекс от рода на Дисниленд в близост до Варна, който ще пренася посетителите назад във времето, потапяйки ги в атмосферата на епохи като Праисторията, Древен Рим, Първото и Второто българско царство и т.н.  

Вижте повече във втората част на горното видео.