Правните услуги, излизащи от конвенционалното и навлизащи в дигиталното

Николай Младенов, основател на Consult.law, Boom&Bust, 22.07.2017

21:30 | 22 юли 2017
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В момента адвокатите в България, а и не само, при набирането на клиенти разчитат основно на препоръки от уста на уста. На фона на това много други индустрии вече са дигитализирани, всичко става онлайн.

Това каза в Boom&Bust с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров основателят на платформата Consult.law Николай Младенов.

„Основната идея на Consult.law е да предостави една платформа, където може да влезете, да публикувате това, от което имате нужда, да зададете своя въпрос към правни специалисти, които могат да ви направят предложение, могат и само да ви дадат отговор“, добави гостът в студиото.

„Адвокатите плащат абонаментна такса от 49 лева месечно, като това им гарантира достъп до запитвания от всички сфери на правото, които те практикуват“, обясни още той.

„В последните два месеца направихме изследване, което показа, че за 50 дена хонорарите, които са получили адвокатите, надхвърлят 5 пъти сумата, която е заплатена на нас за участие, а потенциала е да стана още 5 пъти отгоре“, посочи Младенов.

Каква е гаранцията за легитимността на адвокатите, участващи в платформата? „Всеки адвокат се проверява в адвокатския регистър, практикуващ ли е, дали не изтърпява наказание към момента. Всеки който участва в платформата, е практикуващ адвокат“, обяви основателят на Consult.law.