Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Националният иновационен фонд ще финансира и стартъпи

Мариета Захариева в Клуб Инвестор, 03.09.2016

21:42 | 3 септември 2016
Автор: Кирил Петков
Мариета Захариева, изп. директор на Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мариета Захариева, изп. директор на Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Националният иновационен фонд ще финансира и стартъпи​. Това каза изп. директор на Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Мариета Захариева в предаването Клуб Инвестор на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. Тя коментира старта на конкурсната сесия на Националния иновационен фонд. „Става дума за 5 млн. лева, които предстои да бъдат разпределени за иновации“, каза Лаков.

Вече е реализиран първият от шест информационни дни по този проект, обясни Захариева. "Приемът ще бъде от 30 септември до 31 октомври. 

"Ние искаме иновацията, която се създава да бъде вложена в икономиката по един или друг начин, защото до момента не е имало такова изискване".

„500 хиляди лева е максимумът за финансиране на компании“.

Всички проекти ще бъдат огласени и ще могат и медиите да проследяват какво се случва с тяхното развитие, каза още Захариева.

Как ще бъде контролиран ефектът от раздаването на тези пари? Какви са критериите, на които трябва да отговарят компаниите?

Вижте целия коментар: