Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Инфлуенсърството ще се върне към началния си вид

Доц. д-р Кристиян Постаджиян, преподавател по реклама в НБУ, Биляна Славейкова, инфлуенсър, Bloomberg TV Bulgaria интервю, 01.06.2020

21:22 | 1 юни 2020
Обновен: 22:17 | 24 юни 2020
Автор: Даяна Попова

Инфлуенсър маркетингът и въобще Instagram в следващите години ще се върне към началния си вид и вече няма да се използват толкова много филтри. Това каза Биляна Славейкова, инфлуенсър,  в интервю за Вероника Тонева, излъчено в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria интервю". 

"Хората и по-големите инфлуенсъри спряха да използват толкова много филтри. Връщаме се към малко по-естествения начин, по който изглеждат снимките ни, а с това и към възможността всичко да не бъде толкова режисирано. Сега става по-реално, както беше в началото, като се публикуват снимки директно от мястото".

Когато брандовете обследват детайлно инфлуенсърите, с които планират да работят, те не се фокусират само върху количествения параметър, но и върху качеството на постовете и на аудиторията им, заяви доц. д-р Кристиян Постаджиян, преподавател по реклама в НБУ.

Той коментира, че всеки инфлуенсър се хвали с броя последователи, но това не е достатъчно. "Доста по-важен параметър при инфлъенсър маркетинга е качеството", допълни той.

"Всеки един инфлуенсър трябва да гледа на себе си като на един бранд. Бранд не се изгражда за един или два дни, брандовете се изграждат с много усилия, с бавни и последователни стъпки и същото е с инфлуенсърите. Ако те спазват някакви определени принципи на постовете си, на комуникацията и връзката си с брандовете най-вероятно ще имаме инфлуенсъри, на които много повече ще се вярва".

Инфлуенсърът Биляна Славейкова, която в социалната мрежа Instagram е известна като Бибонс, обясни, че при инфлуенсърите ключово значение трябва да има добавената стойност и че не е достатъчно да се снима просто определен продукт.

"Като добавената стойност може да бъде допълнителна информация за продукта, може да бъде някакво допълнително проучване, може да бъде дори начинът, по който се представя съдържанието чисто естетически".

Според доц. Постаджиян брандовете трябва да проследяват както краткосрочно, така и дългосрочно какви са отзивите на самите потребители. 

"В миналото ние сме изследвали нерядко поведението на рекламните лица, което може да повлияе негативно на бранда. Същото е и с инфлуенсър маркетинга. Става дума за живи същества, които водят своя живот, могат да бъдат понякога много положителни герои в обществото, но като всяко друго живо човешко същество в даден момент и техният имидж може да се промени".

Вижте цялата рубрика във видеото.