Facebook е спряла нови две кампании с фалшиви профили

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за последното около Netflix, Facebook и Salesforce

11:32 | 18 януари 2019
Обновен: 11:32 | 18 януари 2019
Снимка: Jason Alden/Bloomberg
Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Technology, коментира от Сан Франциско с преглед на водещите технологични заглавия.

В четвъртък Netflix обяви разочароващи финансови резултати за четвъртото тримесечие, предаде Чанг. Приходите на гиганта за стрийминг услуги от $4,1 млрд. не оправдаха очакванията на анализаторите за общо $4,2 млрд. Ръстът показва забавяне, като по-голяма част от него идва от чужбина. Netflix е прибавила 8,8 млн. платени членства в глобален план през четвъртото тримесечие, допълни Чанг.

Facebook обяви, че е спряла две кампании, провеждани от фалшиви профили, свързани с Русия и нейната новинарска услуга Sputnik. Социалната медия е премахнала 289 страници и 79 профили, които му думите ѝ са показали измамно поведение. Facebook също така е идентифицирала припокриване с дейност на руската Internet Research Agency, група, обвинена за предполагаема намеса по време на президентските избори в САЩ през 2016. Говорител на Sputnik каза, че решението на Facebook е практическо цензуриране.

Софтуерната компания Salesforce прибавя до 1500 работни места в Ирландия на фона на забавяне на ръста в САЩ и насищане на пазара. "Salesforce бе обещала през следващите 5 години да похарчи 2,5 млрд. долара във Великобритания и във Франция", допълни Чанг.

Чуйте целия коментар във видеото: