България - една от предпочитаните локации за покупка на имот в чужбина от британците

Страната ни заема девето място, като изпреварва Барбадос и се нарежда след Турция

15:06 | 17 януари 2019
pixabay.com
pixabay.com

Британският имотен портал Aplaceinthesun, който включва обяви за имоти в чужбина, както и съдържание от предаване на ВВС със същото име, позиционира България в топ десет на най-добрите места за закупуване на имот в чужбина през 2019 г. Страната ни заема девето място, като изпреварва Барбадос и се нарежда след Турция. Това пише Investor.bg.

Авторите на класацията отбелязват, че според данни от тях средната цена на имотите в България в момента се е понижила почти наполовина спрямо сумата от 58 582 паунда (малко над 66 хил. евро) през 2017 г. Най-активен интерес от страна на британците има към закупуване на имоти във Велико Търново, определен като културен център на Северна България, както и към околните села. След това се нареждат Дряново, Павликени, Полски Тръмбеш и Елена.

Според сайта интересът на британските купувачи към Банско постепенно се възстановява, като те се конкурират за имоти в зимния ни курорт с гърци, руснаци, македонци, румънци, сърби, израелци и турци. Данните на портала свидетелстват още, че сега в Банско може да се намерят студиа в размер на 10 хил. евро, а средната цена на двустаен апартамент с добра локация в зимния курорт е 25 хил. евро.

Още по темата прочетете в публикацията на Investor.bg.