В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Европейските акции са стабилни, докато суровините се сринаха

Анджела Фелисиано от Bloomberg Лондон в предаването "В развитие", 09.08.2021 г.

17:20 | 9 август 2021
Обновен: 18:27 | 12 август 2021
Автор: Михаил Митев

Днес европейските акции са стабилни, докато суровините се сринаха, сподели Анджела Фелисиано от Bloomberg Лондон в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

 

„След като инвеститорите претеглят момента за евентуално намаляване на стимулите, спрямо добрия сезон на отчетите. Индекс STOXX 600 се търгува без големи промени. Поскъпването в технологичните компании компенсира спада в енергийни и мино добивния сектор. Здравните и технологични компании отбелязват най-голяма поскъпването на акциите, а тези на туристически компании поевтиняват.“

По думи на Анджела, американските фючърси се търгуват с леко понижение, а силно отчетна заетост от петък повиши очаквания че Fed, че ще започна да намаля мащабните си парични стимули. Доходността по десетгодишните облигации в момента са на 1,28%, а доларът се колебае.

„При суровините златото и среброто загубиха блясъка си, поради очакването за намаляването на стимулите. Златото се възстановява от внезапния си спад, при който цената спадна с 60 долара в рамките на минути. А среброто поевтиня до най-ниското си ниво от ноември. Днес не само основните метали губят от стойността си, петролът се срина до триседмично дъно и продължава да поевтинява след най-трудната седмица от октомври., допълни Анджела Фелисиано от Bloomberg Лондон. “

Опасенията са, че делта варианта ще се отрази на ръста на търсенето и в момента суровия петрол се търгува за малко над 65 долара за барел.

 

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.