В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Корекцията на криптопазара дава добри възможности за покупка

Владислав Драмалиев, директор на фондация "Битхоуп", "В развитие", 20.04.2021

14:31 | 20 април 2021
Обновен: 15:28 | 20 април 2021
Автор: Александра Попова

Корекцията на криптопазара предоставя добри възможности за покупка, но трябва да се гледа по-дългосрочно на инвестициите. Това заяви Владислав Драмалиев, директор на фондация "Битхоуп", в ефира на предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Имаше много спекулации относно коя беше причината за разпродажбата на водещите криптовалути в събота. Основната причина е, че голяма част от борсите предоставят много голям ливъридж на своите инвидуални потребители. Това в комбинация с еуфорията, която се създаде около публичното предлагане на акции на Coinbase, доведе до поемане на дълги рискови позиции от страна на ритейл потребителите".

От думите на госта стана ясно, че нищо в момента не говори за преминаване в мечи пазар.

"Трендът за бичи пазар продължава. През 2017 г. в предходния бичи пазар е имало спадове с по 20%, докато биткойн достигне до най-високата си цена. Не трябва да се търсят бързи печалби, а да се гледа малко по-дългосрочно на пазара, като се внимава за това кога би следвало бичият пазар да приключи".

"Доджкойнът е един примерите за така наречените meme акции", заяви гостът.

"Това, което се случва в момента, е подобно на събитията с GameStop по-рано тази година. Цената на доджкойна се покачва, вследствие на това, че международна група от непрофесионални инвеститори се организират онлайн и решават да се опитат да повишат цената".

"Зад инициативата стоят имената на Илън Мъск и Снуп Дог. Това я поставя в една добра позиция за привличането на публичния интерес. Ако бяхте инвестирали 1000 долара на 31-ви декември 2020 г. в додж, в момента бихте имали около 800 хил. долара“, допълни още Владислав Драмалиев.

От думите на госта стана ясно, че една от причините общият натиск върху криптопазара да не влияе на доджкойна, е така наречения Doge Day, който се празнува днес.

"Обществото на тези инвеститори покачват цената на криптовалутата, като се надяват тя да стигне до 69 цента. Цялата идея около доджкойна е като на шега – 20-ти април, деня който са избрали за техен, е всъщност и датата, на която хората, които пушат марихуана празнуват".

"Около 65% от всички доджкойни се държат от само 98 портфейла, така че има много голяма централизация на притежанието й. Ако някой от притежателите реши да започне да продава, цената може драстично да падне, като това ще се отрази негативно на някои от инвеститорите. Особено засегнати ще бъдат тези от тях, които купуват сега", уточни гостът.

Целия разговор може да видите във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.