В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Отварянето на редица европейски икономики се прие положително от пазарите

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 10.06.2020

13:25 | 10 юни 2020
Обновен: 13:25 | 10 юни 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Финансовите пазари в САЩ и Европа са на нивата си от преди началото на коронавируса. Те са оптимистично настроени заради липсата на конкретни данни за втора вълна на пандемията. Отварянето на редица европейски икономики им подейства положително. Възстановяването и апетитът за риск нарастват, коментира Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Като една от водещите теми в последната седмица анализаторът посочи масовото разпродаване на облигации в САЩ.

"Всички инвеститори поглеждат към срещата на Федералния резерв на САЩ в сряда, като се очаква той да запази основния лихвен процент на 0.25%".

"Наблюдаваме сериозен ръст в стойността на еврото. Доларът се търгува на тримесечно дъно и поевтинява с 3-4% в послединте дни – което се дължи и на покачването на доходността на облигациите. Паундът също поскъпва напоследък", разкри Митренцев.

По темата за петрола анализаторът обясни, че в света има доста по-големи запаси въпреки ръста в търсенето. "Американския петролен институт отчита увеличение на запасите с 8,4 млн. барела за последната седмица, което тласна цените надолу. Предвижда се обаче корекция от 10-15% надолу в цените", допълни Митренцев.

Вижте целия разговор във видео материала.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.