В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Телелинк Бизнес Сървисис Груп: БФБ ще ни донесе позитиви

Иван Житиянов, изпълнителен директор на Телелинк бизнес сървисис груп, В развитие, 08.06.2020

13:52 | 8 юни 2020
Автор: Стефимир Гроздев

През първите три часа от започналата днес търговия с акции на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД (ТБС Груп) предлагането върви добре, 70% от акциите вече са закупени, реализирани са около 80 сделки. Българската фондова борса (БФБ) ще донесе доста позитиви за компанията, заяви Иван Житиянов, изпълнителен директор на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп", в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Запазили сме опция за 2 транша. На първия транш за продажба предлагаме 7% от ценните книжа на минимална цена от 7.60 лв. за акция., а на втория транш предлагаме 23%", посочи гостът.

Житиянов коментира, че основният мажоратирен акционер иска да запази мажоритарния дял.

"Логиката за цената на предлагането се определя от самите акционери на база анализ на финансовите анализатори".

"Компанията има малко дълг, можем да си позволим да се разрастваме сами. Чрез борсата можем да търсим повишаване на капитала", обясни Иван Житиянов.

"Нашият бизнес е базиран на дългосрочни договори".

 "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" отчита ръст от 84% на консолидирана продажби на годишна база - по този повод гостът изтъкна, че над 80% от приходите на компанията са от клиенти от последните 3 г. и следват логичния модел като структура и продуктиви линии на тези от 2019 г.

"50% от нетната печалба ще бъде разпределена като дивидентна политика".

Иван Житиянов подчера, че сред предимствата на това една компания да е публична, е това, че има регулатор, депозитар, гарантира се доходността на инвеститорите. Освен това той отбеляза, че вероятно ще има възможност и за обратно изкупуване на акции.

Вижте целия разговор във видео материала.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.