В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Дигитализацията променя традиционните практики в ритейл сектора

Оги Попов, основател и изпълнителен директор на Проспекто Груп, В развитие, 20.01.2020

19:56 | 20 януари 2020
Оги Попов, основател и изпълнителен директор на Проспекто Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Оги Попов, основател и изпълнителен директор на Проспекто Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Потребителите са все по-дигитални - те искат да могат да се докоснат до своите любими марки навсякъде. Предстоят доста промени по отношение на дигитализацията на ритейл сектора. Това каза Оги Попов, основател и изпълнителен директор на Проспекто Груп, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Попов коментира последните тенденции в ритейл маркетинга. Сред тях той изтъкна възможността за измерване на ефекта от дигиталната реклама спрямо посещенията в търговските обекти.

„Това все повече ще има значение, защото до момента търговските вериги харчеха голяма част от бюджетите си в канали, които нямат реална измеримост на ефекта им върху човекопотока и техните обороти“, посочи той.

Според него ключово изискване, на фона на промените в сектора, е човек да е отворен към идеята, че трябва да спре да прави много от нещата, които до скоро е правел.

„Трябва да има осъзнатост на мениджърските нива във всички търговски вериги за това, че много от практиките изразходват голяма част от бюджета без никаква измеримост“, изтъкна Попов.

Гостът разказа повече за придобиването на Проспекто Груп от германска Offerista. „Сделката е с една компания, която е много близка до нас... Дори не го усещам като екзит, а като едно ново начало и развитие на всичко, което сме изградили досега“, отбеляза той.

Според него предприемаческата екосистема у нас се развива все повече, а потвърждение за това е фактът, че много международни компании и фондове вече насочват поглед към България.

Целия разговор гледайте във видео материала.