В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Тази седмица всички погледи са насочени към Драги

В развитие, 07.03.2016

15:12 | 7 март 2016
Автор: Investor.bg
Юън Потс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Юън Потс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Китай отдава приоритетно значение на развитието – това са думите на китайския премиер пред годишното Общокитайско събрание на народните представители в Пекин този уикенд, каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria пазарният анализатор Юън Потс от офиса на Bloomberg в Лондон.

Операторът на ядрени централи Electricite de France е най-зле представящата се акция днес, след като EDF заяви, че главният финансов директор на компанията Томас Пикемал е подал оставка миналата седмица. Той е изразил тревогата си, че окончателното решение за инвестиции в нови ядрени централи от страна на EDF във Великобритания е направено прибързано. Двете централи се очаква да възлязат на около $26 млрд. Някои инвеститори са притеснени относно това какъв ще бъде ефектът върху капитала на EDF, чийто акции са надолу с 9.6 % днес.

Всички погледи са насочени към Марио Драги тази седмица. В проведено от Bloomberg проучване всички запитани икономисти с изключение на един очакват допълнително намаление на депозитната лихва на ЕЦБ. Лихвата в момента е -0,3 %. Прогнозите на икономистите са, че тя може да спадне с 10 базисни точки до -0,4 %. Икономистите очакват също така и разширяване на програмата за количествени улеснения.

Вижте повече от неговия коментар: