В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Нестандартните ходове на Тръмп ще бъдат смекчавани от администрацията

Мартин Табаков, Нов български университет, В развитие, 20.01.2017

18:04 | 20 януари 2017
Доналд Тръмп с жена си Мелания по време на церемонията за встъпването му в длъжност Снимка: Chris Kleponis/Pool via Bloomberg
Доналд Тръмп с жена си Мелания по време на церемонията за встъпването му в длъжност Снимка: Chris Kleponis/Pool via Bloomberg

Нестандартните ходове на Тръмп ще бъдат смекчавани от американските политически институции. Това заяви докторантът в Департамента по политически науки в Нов Български Университет Мартин Табаков в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. 

По думите му, една от най-противоречивите номинации на Тръмп е тази на Рекс Тилърсън за държавен секретар, заради дълбоките му връзки с Кремъл. Табаков я контрастира с тази на Джеймс "Лудото куче" Матис за военен министър, по която има консенсус сред демократи и републиканци. 

Според Табаков, управлението на Обама се характеризира най-вече с множеството блокирания на неговите проектозакони от Конгреса. Далеч не така стояха нещата по времето на Бил Клинтън, когато различните президентът и Конгресът се научиха да работят заедно, въпреки че беше също под републикански контрол. 

Вижте повече във видеото:

Вижте снимки от встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп и демонстрациите в САЩ и Мексико.