В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Кабинетът на Тръмп - по негов образ и подобие

Христофор Караджов, California State University, В развитие, 27.12.2016

20:33 | 27 декември 2016
Автор: Кирил Петков
Доналд Тръмп. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Доналд Тръмп. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

40% от кандидатурите за кабинета на Тръмп са с опит в държавното управление, докато в кабинетите на управляващите преди него, на Обама, на Буш, този процент бе от порядъка на 80%-90%. Това каза Христофор Караджов, преподавател по журналистика, California State University, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

На въпроса дали ще има приемственост, поне в някаква степен, между администрацията на Тръмп и тази на Обама, гостът каза: "Не виждам някаква приемственост. Напротив, много от хората, които са назначени, имат открито заявени позиции против регулациите, създадени от предходния кабинет".

Очевидно е, че трябва да очакваме много голям завой на политиките в САЩ, но много от нещата, които Обама прави, като решения на изпълнителната власт в последните два месеца, не са толкова лесни за обръщане, защото съюзниците и противниците на САЩ очакват някаква приемственост, категоричен бе събеседникът.

"Заявените намерения за промяна са налице, хората които ще я осъществяват също са налице, но как ще се случат на практика нещата не е ясно".

Какви са рисковете на Twitter-политиката на Тръмп спрямо Русия? Ще има ли пречка за назначенията, предлагани от Тръмп, за да минат през одобрение в сената? 

Вижте целия коментар: