В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Какво направи и какво не Обама за осем години в Белия дом

Коментар на Владимир Сиркаров, В развитие, 27.12.2016

13:32 | 27 декември 2016
Автор: Севделина Илиева
Димитър Вучев и Владимир Сиркаров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Димитър Вучев и Владимир Сиркаров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Обама беше малко или много в изолация от своя екип, той се съсредоточаваше върху публичните изяви и запазването на високо ниво на доверие в САЩ и международната политика и забравяше или по-скоро не разбираше и не знаеше какво да прави като икономически политик, въпреки че можеше да инициира доста по тази линия. Необходимо е да се даде повече свобода на американските граждани и да се намали голямата данъчна тежест за американските компании. Това каза пазарният анализатор и водещ на Boom&Bust Владимир Сиркаров в ефира на "В развитие" с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него още от първите стъпки на Обама през 2009 се вижда разминаване между заявките от предизборната кампания и действията му.

"Той стоеше много твърдо зад реформирането на Wall Street, но със стъпването му започна процес на много сериозна криза. Вместо реформа имаше държавна намеса, спасяване на редица банки, финансова подкрепа от страна на правителството за много институции. Преди изборите Обама говореше за подобряване на трудовия пазар и борба срещу разширяващото се неравенство в доходите. Той маргинализира изцяло основните икономически проблеми", коментира Сиркаров.

Вижте целия разговор във видеото: