Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Булсатком: Продължаваме да популяризираме българските отбори по волейбол

Станислав Георгиев, гeнерален директор на "Булсатком" , „Бизнес старт“, 24.09.2021

14:02 | 24 септември 2021
Автор: Александра Попова

Ролята на операторите е да подкрепят българския спорт. За да бъде българският спорт успешен, е необходимо да има излъчване на местно ниво на новите надежди в спорта. Това става чрез качествена продукция. Нашата работа е да инвестираме в качеството на продукцията, камерите и операторите. Това каза Станислав Георгиев, гeнерален директор на "Булсатком",  в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"Другата ни цел е да създаваме модели за подражание на децата. Съвместно с Българската федерация по волейбол инвестирахме в билбордове, където всеки билборд е посветен на едно от момчета от отбора по волейбол до 21 години. Нашата роля е да разказваме истории. Ако ние като медийна платформа не разказваме истории, подкрепата ще бъде ограничена, тъй като кой би искал да гледа мач, в който не знае кои са участниците".

Станислава Георгиев е на мнение, че излъчването на спорт е дългосрочна бизнес стратегия. Когато има наличие на спорт в ефир, започва да се вдига и интересът. Това от друга страна увеличава интереса на рекламодателите, които започват да инвестират и подкрепят федерациите. Когато българските спортни федерации получат тези пари, започват да изграждат инфраструктура, а тя от своя страна стимулира децата за спортуват повече.

"Искаме да създадем идоли за подражание, които не са само футболисти. Нашата цел е да покажем, че хокеят, хандбалът, баскетболът  също са чудесни спортове".

От думите на госта стана ясно, че пандемията не е повлияла върху цената на телевизионните права за подобни спортни събития.

"Тези права се подновяват на всеки 2-3 години. Спортните федерации успяха да овладеят ситуацията, защото по време на пандемията имаше липса на излъчване на спортни събития на живо. Те са движещата сила при телевизионното разпространение на канали. Получила се е добра комбинация, където цените не тръгнаха нито нагоре, нито надолу", каза Станислав Георгиев.

Друга тема от разговора бе как "Булсатком" планира да разшири подкрепата за волейбола.

"Искаме да отразяваме националните първенства и дадем възможността на роднините на българските спортисти да си гледат и подкрепят по телевизията, защото не всеки може да пътува из страната", разказа гостът.

Целия разговор може да видите във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук