Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бум на концертите на живо в България след премахването на ограниченията

Алек Кирев, музикант, „Бизнес старт“, 14.07.2021

13:31 | 14 юли 2021
Обновен: 13:32 | 14 юли 2021
Автор: Александра Попова

В момента се наблюдава бум на концерти на живо – всички музиканти се стремят да имат колкото се може повече участия. От преди 3 месеца, когато се премахнаха пандемичните ограничения, не съм спрял да свиря всяка седмица – не само в София, но и в страната. Това коментира Алек Кирев, музикант, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

„На нас музикантите изключително много ни липсваше контакта с хората и обмяната на енергия. По време на пандемията хората видяха какво е да няма подобен тип изпълнения, което изостри техния апетит. Откъсването ми припомни колко много държа на живия контакт с публиката“.

Алек Кирев е един от българските музиканти, които по време на пандемията направиха онлайн концерти.

Направих 2-3 онлайн концерта – беше приятно, но и странно, защото в един момент се усещаш застанал пред една камера или срещу телефона си и даваш най-доброто от себе си. Това за мен е вариант, но личният досег с хората не може да бъде заменен от нищо, сподели гостът.

Музикантът представи новата си песен "Тишина".

„Мечтите имат навика да се сбъдват, ако успееш да намериш тишината в себе си. Човек трябва да се обърне към собствения си глас. Тишината е многопластова дума – на най-шумното място може да се почувстваш спокоен, а на купон самотен“.

„По видеото работихме с Ясен Григоров, който работи по другите ми песни „Северна звезда“ и „Мечти“. Любопитното за кадрите на песента „Тишина“ е, че са снимани не с идеята да участват в подобна продукция, а са спомен от една почивка на две сродни души“, разказа Алек Кирев.

В разговора бе коментирана и новината, че партията на Слави Трифонов предлага Станислава Армутлиева за министър на културата. В резултат на това се организира петиция срещу нея от хора на изкуството.

„Лично не съм имал професионални отношения със Станислава Армутлиева. Фактът, че много хора са се организирали да пуснат петиция значи нещо. Подобни сигнали от хора, които работят в този бранш, не бива да се подминават“.

Целия разговор може да видите във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.