Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Германски профсъюз призова работници на Amazon да излязат на стачка

Елена Кирилова, редактор в сайта на Investor.bg, „Бизнес старт“, 29.03.2021

12:16 | 29 март 2021
Обновен: 12:16 | 29 март 2021
Автор: Александра Попова

Германският профсъюз призова работниците да настояват за признаване на колективните трудови споразумения. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

"Профсъюзът Verdi призова работниците в шест обекта на Amazon в Германия да излязат на стачка от неделя вечерта за четири дни в рамките на пореден опит да принудят американската компания за онлайн търговия да признае колективните трудови договори".

От думите на редактора стана ясно, че Verdi твърди, че стачките в обектите на Amazon в Райнеберг, Верне, Кобленц, Лайпциг и две други места в Бад Херсфелд са сигнал за „неофициално начало“ на преговорите за заплатите в индустрията за търговия на дребно и доставки по пощата, които трябва да започнат в следващите няколко седмици.

"Verdi настоява за увеличаване на заплатите на работниците в търговията на дребно и доставките по пощата с 4,5%. Стачките пък могат да се случат точно преди Великден, който католиците ще отбележат на 4 април".

"Amazon е изправена пред дългогодишна битка със синдикатите в Германия за по-добро заплащане и условия на работниците в логистиката, които от 2013 г. насам често организират стачки", добави още Елена Кирилова

Целия разговор вижте във видеото. 

Повече новини от света на технологиите четете на investor.bg