Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българите все повече търсят качествени био продукти

Яни Драгов, изпълнителен директор на Smart Organic, Бизнес старт, 08.03.2021

11:22 | 8 март 2021
Обновен: 12:49 | 8 март 2021
Автор: Радостина Ивчева

По време на пандемията българите започнаха да търсят повече био продукти и преориентираха бюджетите си към закупуване на по-качествени храни. Това заяви Яни Драгов, изпълнителен директор на Smart Organic, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Първо, най-трудно в началото на пандемията бе да опазим хората си от стреса, да осигурим суровини, за да върви стокопотока, а след това бе важно да осигурим търсене на нашите продукти“, каза гостът.  

„По време на пандемията отчетохме засилване на търсенето на био продукти и основни храни, и спад на снакинг продуктите. Затова се наложи да преструктурираме производството си“.  

По думите на Драгов компанията му е отчела много силен ръст на онлайн търговията.

„Не мога да дам конкретни числа, но може би ръстът е около 70% в сравнение с миналата година“.

Изпълнителният директор на Smart Organic също така заяви, че изискванията на бранша, в който се развива компанията му са помогнали за това екипът да се запази здрав.

„В България се консумира това, което се търси и в Западна Европа - продукти за детокс, стимулиращи продукти - мака и какаови продукти, и такива които стимулират имунната система“, обясни Драгов.  

„Хората преориентираха бюджета си вместо към ресторанти, към по-качествена храна вкъщи…Пандемията също така подсили тренда за по-здравословно хранене“.

Според госта тенденцията за все по-голямо търсене на вегетариански и веган продукти ще се ускорява в близките години.  

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.