Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

За първи път мнението на медиците за Covid-19 се разминава с това на управляващите

Иван Нейков, директор на Балканския институт по труда и социалната политика и бивш социален министър, Бизнес старт, 25.01.2021

11:47 | 25 януари 2021
Обновен: 12:35 | 25 януари 2021
Автор: Николета Рилска

За първи път гласът на медиците се разминава с гласа на управляващите. Хората от здравеопазването имат своите тревоги и предпазливостта трябва да е водеща. Това заяви Иван Нейков, директор на Балканския институт по труда и социалната политика и бивш социален министър, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

По думите на Нейков сега е моментът да се анализират мерките. 

"Вече една година у нас работят няколко мерки в подкрепа на бизнеса срещу пандемията, но досега никое министерство не е направило анализ на ефектите им. Ако анализите не бъдат направени - и то много бързо, разминаването в оценките на бизнеса и правителството ще продължат до края на пандемията".

"Би трябвало да има анализ при работодателите какво им пречи в мярката, кое е онова, което трябва да се преодолее, какво трябва да се промени”, заяви Нейков.

Той отбеляза, че в началото на годината у нас се отчита нов пик на безработицата. Според него обаче здравните специалисти имат своите тревоги и не бива с лека ръка заради твърдата позиция на бизнеса да се отменят мерки.

По думите на госта сигналите от здравните власти у нас и в чужбина сочат за очаквана трета вълна на пандемията, така че отмяната на мерките едва ли ще се случи скоро.

“Трябва да мислим за нов подход по отношение на ефекта от мерките и прилагането им”.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук.