Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Пандемията ускори с 3-4 години пренасочването на рекламни бюджети към дигиталните медии

Ангел Искрев, творчески директор и партньор в рекламна агенция proof., Бизнес старт, 16.12.2020

11:41 | 16 декември 2020
Обновен: 16:54 | 16 декември 2020
Автор: Димитър Баларев

Внезапната и драстична дигитализация, до която доведе пандемията, създаде една много по-интересна комуникация. Въпреки краткосрочните негативи върху рекламната индустрия именно това ново общуване ще бъде катализаторът на развитието на нашия сектор. Това коментира Ангел Искрев, творчески директор и партньор в рекламна агенция proof., в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

"Колкото и Covid да затвори света в някои аспекти, толкова и го отвори в други. В нашата агенция реализирахме около 6 проекта в чужбина, без въобще да сме имали личен контакт с международните клиенти, дори българските ни партньори не сме ги виждали от март". 

"Това е доказателство, че дигитализацията прави нещата много по-ефективни и лесни, но тази промяна ускори процеса на работа на рекламния бизнес, намалявайки сроковете за изпълнение на проектите", коментира Ангел Искрев. 

"Дигиталните медии са бъдещето и пренасочване на продукционните бюджети към реклама в подобен тип платформи ще продължи да нараства занапред. 13 март 2020 г. се оказа само проводник на този процес, съкращавайки го с 3-4 години."

По думите на Ангел Искрев рекламната индустрия е бранш, който се отличава със своята адаптивност към ситуацията и който функционира на базата на човешки състояния, емоции и съдби.

"Дори и през следващите години да станем свидетели на нов тип рекламни агенции, коренно различни услуги и такива, които са специализирани само в определен сектор като социалните мрежи, една рекламна агенция може единствено да бъде успешна, ако предлага 360-градусово решение - от изпълнение на задението и създаване на комункацията с потребителя до ефективното му приложение в различните канали".

Целия разговор може да видите във видеото. 

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.