Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Google Pay вече е и в България, а Tesla влиза в S&P 500 от другия месец

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 17.11.2020

10:56 | 17 ноември 2020
Обновен: 12:05 | 17 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

От днес Google Pay вече е и в България, а Tesla ще влезе в S&P 500 на 21 декември. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

"17-годишният производител на автомобили на Илон Мъск, направи в понеделник гигантска стъпка към обществото на сините чипове, като бе обявена за нов компонент в един от най-известните индекси в света, което значително ще разшири инвеститорската му база".

Съобщението, че Tesla ще влезе в S&P 500 на 21 декември, следва месеци на спекулации и един временен спад, след като акциите не успяха да влязат в бенчмарка по време на тримесечното ребалансиране на индекса в началото на септември, обсясни Попов и добави, че присъединяването към един от най-ексклузивните клубове в света е потвърждение за Мъск и неговия неортодоксален стил на управление.

Главният редактор на Investor.bg коментира и това, че от днес технологията Google Pay е достъпна за всички ползватели на Mastercard в България, които имат издадени физически или дигитални карти от онлайн портфейлите Revolut, phyre, Curve и TransferWise. 

"За да могат да използват Google Pay в България, няма нужда потребителите на Android  да свалят приложението. Google Pay интеграцията се случва чрез in-app provisioning от самите картоиздатели. Потребителите могат да използват телефона си, за да плащат на всеки POS терминал безконтактно. За тази цел не е нужно да влизат нито в Google Pay, нито в приложението или пък да имат интернет връзка: нужно е единствено да докоснат с телефона си, за да платят".

Google Pay предоставя и възможност за предварително поставени лимити на харчене. В случай че лимитът за безконтактни разплащания бъде надхвърлен, единствено е нужно да се отключи телефона, за да бъде потвърдена трансакцията, обясни Попов.

Гостът коментира и факта, че Airbnb подаде документи за първичното си публично предлагане. 

Вижте целия разговор във видео материала.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.