Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Работата "на парче" е сред основните пречки пред стартиращите компании

Елислав Атанасов, съосновател на Business Advisor, Бизнес старт, 17.07.2020

10:32 | 17 юли 2020
Обновен: 12:28 | 17 юли 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Една от основните пречки пред стартиращите компании е, че хората вътре в тях целят бърз старт и не се запознават със задълженията си. Работи се "на парче" и хаотично. Предприемачът трябва да разбира от счетоводство, маркетинг и правни услуги и няма време да се концетрират върху бизнеса си. Това мнение изрази Елислав Атанасов, съосновател на Business Advisor, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Компанията Business Advisor, която спечели състезанието Rinker Youth Challenge, помага на бизнеса да се справя с административните пречки, стана ясно още от разговора.

По думите на нейния съосновател Елислав Атанасов тя се развива добре и се насочва към разработването на нов софтуерен продукт за преодоляване на бюрократичните спънки.

"Планирани са 4 модула. Първият е за защита на личните данни", обясни гостът.

"Следващите модули са за служителите - във връзка с наемането им, документи, декларации, командировки, отпуски, уволнения", отбеляза Атанасов и допълни, че се обмисля и търговски регистър.

"В рамките на последния модул  - "Клиенти и партньори", автоматично се генерират оборотни документи на компаниите", поясни още той.

По думите на Атанасов персоналните автоматизации са най- важният модул.

Освен това от Business Advisor предлагат оптимизация на вътрешните процеси – предимно под формата на юридически услуги, без да се занимават с бизнес консултиране на този етап.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.