Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Коронавирусът свива наградните фондове на US Open

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 19.06.2020

11:00 | 19 юни 2020
Обновен: 12:06 | 19 юни 2020
Автор: Цветан Кръстев

US Open ще бъде първият турнир от Големия шлем, който ще се проведе след рестартирането на тениса заради пандемията от коронавирус. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Откритото първенство на САЩ ще се играе от 31 август до 13 септември, обявиха от АТР. Надпреварата обаче ще се проведе без фенове заради COVID-19. "Общият фонд за наградните фондове е намален, защото няма да има приходи от билети, които при нормални обстоятелства са значителна част от печалбата на US Open. Миналата година наградните фондове бяха над 57 милиона долара, а сега ще спаднат до 53 млн. долара", заяви Коларов.

Той добави, че все пак наградните фондове за 2020 година ще са вторите най-високи в историята до момента.

"През 2017 г. и 2018 г. те надхвърляха малко над 50 млн. евро. Във всички останали издания на турнира тази граница не е минавана. Това е обяснимо, защото знаем, че с всяка година наградните фондове се увеличават, но сега за първи път няма да е така заради пандемията".

Във видеото с целия разговор вижте още кои големи имена могат да пропуснат US Open, както и за голям трансфер на български футболист в английския гранд Манчестър Сити.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.