Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Хазартът не трябва да е начин за подобряване на финансовото състояние

Димитър Терзиев, бивш председател на Комисията по хазарта, Бизнес старт, 16.06.2020

10:21 | 16 юни 2020
Обновен: 11:23 | 16 юни 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Социално отговорната роля на хазартния сектор е организаторите в него да се стремят да създават на участниците в игрите чувство за самоограничаване. Хазартната игра е за развлечение, а не начин за подобряване на финансовото положение. Това заяви Димитър Терзиев, бивш председател на Комисията по хазарта, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Държавата и досега участваше в онлайн хазарта. В промените в Закона за хазарта е заложено получаване на лиценз за онлайн казино. Аз не смятам, че това трябва да се извършва от Българския спортен тотализатор", каза гостът, като обясни, че според него по-скоро друго дружество от специалисти трябва да го прави.

Купуване на лотарийни билети от устройства за самообслужване по думите на госта не трябва да бъде допускано, тъй като според него едно такова устройство дава възможост за игри на деца и на непълнолетни.

По повод отговорното залагане като вид мярка срещу хазартната зависимост гостът посочи, че идеята е добра, но следва текстовете да се прецизират.

Димитър Терзиев отбеляза, че има риск от засилване на нелегалния хазарт, ако Законът се приложи по линия на предложението на "Обединени патриоти".

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.