Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Аспарух Карастоянов: Тръмп ще бъде преизбран за втори мандат

Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център, председател на Мароканско-българска търговско-промишлена палата, Бизнес старт, 15.06.2020

10:01 | 15 юни 2020
Обновен: 16:00 | 15 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова

Американският президент Доналд Тръмп ще бъде преизбран за втори мандат, тъй като кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън не печели нищо от сегашната ситуация в страната. Това заяви Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център и председател на Мароканско-българска търговско-промишлена палата, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Според госта вторият мандат би дал възможност на Тръмп да бъде по-спокоен.

„В очите на белия американец твърдите мерки трябва да бъдат взети и това няма да попречи на изборите, като и дори ще помогне на Тръмп“.

По думите на Аспарух Карастоянов политиците са се заиграли с погребението на Джордж Флойд с луксозните коли и златния ковчег.

„Над 50% от престъпленията в САЩ се извършват от чернокожи – това означава, че тази група не е интегрирана в обществото. Тази група хора трябва максимално да се интегрира в обществото и ключовият фактор за това е образованието“.

„Увеличаването на безработицата и липсата на възможност да се изхраниш подтикват много хора да излязат на улицата“, обяснява вицепрезидентът на Американо-българския бизнес център.

„Америка бързо ще възстанови загубените си работни места. Ефектът от коронавируса до изборите ще бъде намален. Но ако не се успокои обществото обаче все пак има риск“.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" гледайте тук